Groen licht voor Sint Hubertushof

Den Haag/Ooij - De Raad van State in Den Haag geeft groen licht voor de bouw van het Sint Hubertushof op de Kerkdijk in Ooij. Het rechtscollege heeft de bezwaren tegen het bouwplan verworpen.

Die bezwaren waren afkomstig van de twee bewoners van de oude bakkerij, die ook aan de Kerkdijk ligt. Ze vroegen de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, om het bestemmingsplan van de Gemeente Ubbergen voor Ooij te vernietigen. In het bestemmingsplan is onlangs het Sint Hubertushof opgenomen.

De bewoners van de oude bakkerij meenden dat het appartementencomplex, vanwege de grote afmetingen, niet past in het dorp. Sint Hubertushof wordt 13,5 meter hoog en bestrijkt een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter.

De Raad van State beaamt in haar uitspraak dat het appartementencomplex aanmerkelijk groter wordt dan de andere bebouwing op de Kerkdijk. Maar omdat het gebouw ligt bij de entree van het dorp Ooij, mag het ook wel afwijkend zijn, aldus de Raad van State. Een 'krachtige bouwvolume' op die 'markante locatie' is geoorloofd.

De twee bewoners van de oude bakkerij hadden nog andere bezwaren ingediend, maar die zijn eveneens verworpen. Zo meenden ze dat het bouwplan zou leiden tot verjaging van vleermuizen en kamsalamanders.

Volgens de Raad van State staat het echter helemaal niet vast dat deze beschermde dieren op de bouwlocatie in grote getale voorkomen.

Het appartementencomplex komt te staan op de locatie van de Sint Hubertusschool, die in de jaren zestig werd gesloopt. Bedenker van het bouwplan is vastgoedondernemer Wim Vermeulen uit Ooij. Hij zat er zelf als kleine jongen op school. Volgens hem is er een overweldigende belangstelling voor de vijftien wooneenheden in het complex. Hij gaat er zelf wonen en met hem enkele oude schoolkameraadjes.

Bron: De Gelderlander

Voor meer informatie over het project kijk hier.

Twitter berichten

Lees dit nieuwsbericht bij de Gelderlander: "Jasper Cillessen fan van Thornsche Molen" https://t.co/t6he8pc28m
Een onderdeel van een project van Aannemingsbedrijf Vermeulen BV onder de aandacht op architectenweb.nl https://t.co/NvhHSIejKN
Binnenkort start de bouw van de Thornsche molen te Leuth https://t.co/Kcy6zLG5cL
Te koop: Schoolstraat 37, Kekerdom http://t.co/UvfZcCzoaz
Gevels nieuwbouw tandartsenpraktijk aan de Hatertseveldweg te Nijmegen krijgen vorm! http://t.co/57v2V4BZu5
1e steen legging bij nieuwbouw bassisschool t Vossenhol te Groesbeek door Jasper Cillessen. http://t.co/PlXeq6zWMj
Wilt u geld besparen en uw huis laten isoleren door een professional? Aannemingsbedrijf Vermeulen BV is gecertificeerd ROCKWOOL partner.
Sloopwerkzaamheden basisschool 't Vossenhol te Groesbeek in volle gang. http://t.co/VF15AMKe8B
Nieuwe site http://t.co/JFcjJ9Rsg7 is online!!!
Aannemingsbedrijf Vermeulen BV is Greenworks gecertificeerd! #Duurzaam bouwen #http://lnkd.in/EXNhaM http://t.co/Rit1vBJcdJ
Bestemmingsplan Sint Hubertushof goedgekeurd door Raad van State: http://t.co/pZTby7Hkv1
Donderdag 2 mei a.s. is er een informatieavond over de diverse nieuwbouwprojecten in Ooij, Leuth en Kekerdom. http://t.co/LeKYP0qenS
Ooijse aannemer bouwt Vossenhol - Aannemingsbedrijf Vermeulen BV http://t.co/voMiYhJxd4
Woning te koop: Schoolstraat 37, Kekerdom http://t.co/d0TKjO8TUR
Binnenkort te koop een reeds in aanbouw zijnde vrijstaande woning met prachtig uitzicht te Kekerdom!

Volg ons via Twitter / Facebook / LinkedIn / Referenties   
Copyright © 2014 Aannemingsbedrijf Vermeulen BV

Aannemingsbedrijf Vermeulen BV
De Bouwkamp 3
6576 JX OOIJ (Nijmegen)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                         

Bel ons vragen?
Bel 024-6631293 of via WhatsApp